Valuta omrekenen

Buitenlandse valuta omrekenen is zeer eenvoudig. Er zijn namelijk verschillende tools voor te gebruiken. Deze tools maken allemaal gebruik van de wisselkoersen. Een wisselkoers geeft het verschil in waarde aan van bepaalde valuta. Een euro is bijvoorbeeld meer waard dan een Amerikaanse dollar. Als u wilt weten hoeveel Amerikaanse dollar u kunt krijgen voor uw euro’s zult u deze valuta moeten omrekenen. Dit kunt u gemakkelijk online doen. Hiervoor zijn er verschillende websites beschikbaar, die allemaal gekoppeld zijn aan de huidige wisselkoersen. Als u valuta wilt omrekenen is het altijd aan te raden om te kijken naar de wisselkoers die de omrekentool gebruikt en of deze wel actueel is. Op sommige plaatsen waar u valuta kunt omrekenen wordt namelijk niet meer goed bijgehouden wat de huidige wisselkoers is. Over het algemeen zal een wisselkoers niet zo heel veel verschillen op een dag, maar als een website waar u valuta kunt omrekenen al jaren niet actueel is dan kunnen er behoorlijke verschillen optreden. Voorkom dus dat u voor verassingen komt te staan en reken uw valuta om op een actuele website.

Valuta laten omrekenen bij een geldwisselkantoor

Wilt u helemaal zeker zijn van de waarde van uw geld in een andere valuta? Laat deze dan omrekenen bij een geldwisselkantoor. Hier houden ze de wisselkoersen constant bij. De waarde van uw geld kan dan ook het ene uur anders zijn dan het uur ervoor. De verschillen zullen echter nooit meer dan enkele centen bedragen, omdat de wisselkoersen over het algemeen niet heel veel fluctueren op een dag. Het voordeel van een geldwisselkantoor is dat u uw valuta ook meteen kunt inruilen voor de omgerekende variant. U kunt dan meteen met de buitenlandse valuta naar huis gaan.

Kosten omrekenen valuta

Aan het omrekenen van valuta zijn geen kosten verbonden. Als u uw geld echter wilt inruilen voor een andere valuta kunt u wel voor kosten komen te staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan administratiekosten. Deze bedragen meestal enkele euro’s bij een geldwisselkantoor. Als u zelf vreemd geld wilt gaan pinnen in het buitenland betaalt u ook extra transactiekosten, dus hoe u het ook wendt of keert, er zijn altijd extra kosten verbonden aan het omwisselen van geld. Natuurlijk is kost het geld omrekenen naar de actuele waarde niks.

Welke valuta omrekenen?

U kunt uiteraard elke valuta die er in de wereld beschikbaar is omrekenen, maar de meeste gebruikte zijn toch wel de Amerikaanse dollar, de euro en de Britse pond. Dit was vroeger echter wel anders. Toen de euro nog niet ingevoerd was bestond er een levendige handel in de valuta van de buurlanden. Zeker de mensen die aan de grens woonden waren constant bezig met het omrekenen van valuta, om uit te rekenen of het misschien goedkoper was om bij het buurland te gaan tanken of daar boodschappen te gaan doen. Dit bewijst ook maar weer hoe handig het is om de mogelijkheid te hebben om valuta om te rekenen. Tegenwoordig wordt dit door consumenten in Europa minder gedaan, omdat ze bijna allemaal over gegaan zijn op de euro, maar in landen waar dit nog niet het geval is wordt er nog behoorlijk veel valuta omgerekend.